21 Nisan 2017 Cuma

Eğitimde Oyunlaştırma


      
      Eski çağlarda çocuğuna avcılığın tekniklerini öğreten ebeveyn 
bazı taktikleri oyunlaştırarak vermiştir. Bugün tarih seviyorsak oynadığımız tarihsel oyunların payını hiçe sayamayız. Oyunlaştırma ile öğrencilerin sıkıcı buldukları bir konuyu keyiflendirir, zor bir konuyu daha iyi öğrenmelerini sağlayabiliriz.
    İtiraf etmeliyim ki bir öğretmen olarak oyun oynamaktan ve öğrencilere oyun hazırlamaktan çok keyif alıyorum.Sosyal Bilgiler dersinde öğrendiklerimizi tekrar ederken oyunlaştırdık. Böylece öğrencilerin tekrarları sevmesini sağladık. İşte sizlere birkaç örnek:





20 Nisan 2017 Perşembe

61 Soruda 61 Kazanım

      TEOG Sınavına sayılı günler kala kamp programında İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde 8.Sınıf öğrencilerimiz 61 Soruda 61 Kazanım Testi çözerek genel tekrarlarını yaptılar. Öğrencilerimiz kazanımlarda eksiklerinin olmadığını görünce sona yaklaşırken motivasyonlarının arttığını fark ettiler.



18 Nisan 2017 Salı

Emirgan korusu gezimiz

    14 Nisan 2017 tarihinde Sosyal Bilimler Zümre Başkanımız Ajda UÇKAN tarafından okulumuz 10. Sınıf öğrencilerine yönelik Emirgan korusu gezisi düzenlenmiştir. Kahvaltıyla başlayan gezimiz birbirinden güzel lale bahçelerinin gezilmesiyle sona ermiştir. 













,




17 Nisan 2017 Pazartesi

Tarihe yolculuk gezimiz




     Sosyal Bilimler bölümü olarak Tarih öğretmenimiz Kadir DAL rehberliğinde 05.04.2017 tarihinde 7. Sınıf öğrencilerini önemli kültür miraslarımızdan olan Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı ve Ayasofya Müzesi'ne düzenlenen geziye katıldılar. Müzelerde öğrenciler tarihimizin önemli izlerini derslerde öğrendikleri bilgilerle harmanlayarak keyifli bir gün geçirdiler