29 Ekim 2017 Pazar

Cumhuriyetimizin 94.Yılı Kutlu Olsun

Yeni nesil, en büyük cumhuriyetçilik dersini bugünkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır.
» Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister.
» Milletin saltanat ve hakimiyet makamı yalnız ve ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir.
» Cumhuriyeti kuranlar onu korumaya da muktedir olmalıdır.
» Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz.
» Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır.
» Cumhuriyet düşüncede, bilgide, sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister.
» Dünya üzerinde yaşamış ve yaşayan milletler arasında demokrat doğan yegâne millet Türklerdir.
» Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir.
» Bütün dünya bilsin ki, benim için bir yandaşlık vardır: Cumhuriyet yandaşlığı, düşünsel ve toplumsal devrim yandaşlığı. Bu noktada yeni Türkiye topluluğunda, bir bireyi bunun dışında düşünmek istemiyorum.
» Milletimizin bugünkü yönetimi gerçek özelliği ile bir halk yönetimidir.
» Cumhuriyeti,ve onun gereklerini yüksek sesle anlatınız. Bunu yüreklere yerleştirmek için elverişli olan hiçbir durumu kaçırmayınız.
» Cumhuriyet, demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesidir. Bu rejim, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, onlardan esirlik, soysuzluk, dalkavukluk hislerini uzaklaştıran bir yoldur.
» Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur.
» Cumhuriyet, fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz.
» Cumhuriyet fazilettir.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK


      Sosyal Bilimler Bölümü olarak Cumhuriyetimizin 94.yılını büyük bir çoşku ile kutladık.İlkokul-Ortaokul ve Lise kadememiz için iki oturum şeklinde gerçekleşen törenimiz Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.Ardınan Anadolu-Fen Lisesi Müdürümüz Murat Kartal ve İlkokul-Ortaokul müdürümüz Bahar Birkal konuşmalarını gerçekleştirdiler.Cumhuriyetimizin 94.yıl dönümü kutlamalarında,10A Sınıfı öğrencilerimiz "Cumhuriyeti Nasıl Kazandık"orotoryosu ile 11.Sınıf öğrencilerimiz Ozan Şentürk,Doğa Sude Tekcan ise "Cumhuriyet olgusu" sunumlarıyla günün anlam ve önemine vurgu yaptılar.Okul koromuz marşlar ve Atatürk şarkılarını kendi yorumları ile seslendirirken,şölen tadında gerçekleşen törenimizde "Cumhuriyete Nasıl Gelindi?"barkovizyonuyla duygulu anlar yaşandı.














5.Sınıflar Miniatürk ve Panoroma'da


Sosyal Bilgiler Öğretmeni Leyla MOLLA rehberliğinde 25 Ekim 2017 Perşembe günü 5.Sınıf öğrencilerimiz önce Miniatürk daha sonra Panaroma 1453 Müzelerini ziyaret ettiler.Öğrencilerimiz "Büyük Ülkenin Küçük Bir Modeli"sloganı ile açılmış olan Miniatürk'ü gezerken antik Çağ'dan Osmanlı'ya ve Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyeti'ne uzananmedeniyetlerin bu topraklar üzerinde bıraktığı çok önemli eseri tanıma fırsatı yakaladılar.Panaroma 1453 müzesiyle birlikte içinde yaşadıkları güzel şehrimiz istanbul'un nasıl Türk toprağı haline geldiğini tanıma ve anlama fırsatı yakalayan 5.Sınıf öğrencilerimiz kendilerine rehberlik eden Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Leyla Molla'ya tüm merak ettiklerini sorarak Fatih Sultan Mehmet ve fetih hakkında birçok bilgiye sahip oldular.

















Eğitsel Şarkılar İle Öğrendiklerimizi Pekiştiriyoruz


   
"Müzik hayatın neşesi,ruhu,sevinci ve herşeyidir."Atatürk.
 Müziğin amacı heyecandır,cesarettir,ifadedir,duygudur.Sosyal Bilgiler dersinde öğrencilerin  ruhuna,bedenine ve beynine hitap eden müziği sıklıkla kullanıyoruz.Öğrendiklerimizi eğitsel şarkılar eşliğinde pekiştiriyoruz.Öğrenirken nasıl eğlendiğimizi görmek için aşağıda yer alan URL adresinden yararlanabilirsiniz.
https://twitter.com/basakbirey/status/924708055610200064