5 Ocak 2018 Cuma

8.Sınıflar Atatürk'ü Anlatıyor

                        Tesadüf değildi gözlerindeki mavilik,hürriyet sendin,bağımsızlık sen.
    Yalnız Türk milleti için değil,dünya milletleri içinde nadir rastlanan bir kahraman,eşsiz bir lider.
    8.Sınıf öğrencilerimiz ile Morfo programını kullanarak  1919 yılında bunalan milletinin yanında azmeden,kararlı,idealist Atatürk'ten bahsettik.Kurtuluş savaşında önderlik yaparak düşmanı yurttan atan bir liderden bahsettik.İleri görüşlülüğü sayesinde Türkiye'nin 2.Dünya Savaşından zarar görmemesini sağlayan öngörülü eşsiz liderden bahsettik. Türk olmakla övünen milletin bir bireyi olmakla kıvanç duyan bir önderden bahsettik. Kelimelere dökemediğimiz benzersiz özelliklerini içimizde yaşadık.Milletin için yaptıklarına minnettarız.



                    



Dijital Hikaye ile Hayal Kuruyoruz





     Çoklu ortam teknolojilerinin sınıflara entegrasyonu noktasında Dijital Hikaye oluşturmanın rolü büyüktür. Aslında baktığımızda 21.yy'da hepimiz birer hikayenin parçası olduğumuzu görüyoruz.Sosyal Bilgiler dersi için en fazla önemsediğimiz motto verdiğimiz bilgi ile alıcı arasında duygusal bağ oluşturarak kalıcı öğrenmeyi sağlamak. Kalıcılığı sağlamak için 6.Sınıf öğrencilerimizin Sosyal Bilgiler dersinde öğrendikleri Anadolu ve Mezopotamya uygarlıkları konusu ile ilgili hayal kurmalarını istedik. Biliyoruz ki hayal gücümüz sayesinde tarih boyunca medeniyetler inşa ettik,imkansız olanı görme yeteneğimizi geliştirdik. Bunun için Sosyal Bilgiler öğretmenleri olarak öğrencilerin hayal gücünün yaratıcılığa dönüşmesine sıklıkla izin veriyoruz.






4 Ocak 2018 Perşembe

Canva ile Tasarımlar Oluşturduk




Kuşatmanın elli dördüncü günüydü.Türk ordusu Kostantin'in kentine girmişti.Bizans halkı korkudan Ayasofya'ya  sığınmıştı. II. Mehmet'in emirleri kulaktan kulağa yayılıyordu."Hiçbir canlıya dokunulmasın,kadınlara,çocuklara el sürülmesin,hiçbir ibadethaneye saldırılmasın,hiçbir heykel yıkılmasın" 
7.Sınıflar İstanbul'un Fethi ile Osmanlıyı keşfet projesi kapsamında Canva programını kullanarak tanıtım afişleri hazırlayıp ve paylaştılar.Böylece Osmanlıyı daha yakından tanıma olanağı buldular.