21 Aralık 2017 Perşembe

Tarihi Yarımada Gezimiz

      
       Okulumuzun 7. sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler Bölümü olarak 18/12/2017 tarihinde Tarihi yarımada gezisine katıldılar. Gezimiz uzun yıllar Osmanlı Devleti’ne yönetim merkezliği yapan Topkapı Sarayı’yla başladı. Öğrencilerimiz kültürümüze ait birçok tarihi eseri yakından inceleme fırsatı buldu. Daha sonra Sultanahmet Camii, Bizans döneminden günümüze ulaşan Dikilitaş ve tarihi yarımada turuyla devam etti. Gezimizin son bölümünde ise öğrencilerimiz, Bizans İmparatorluğu dönemine ait İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan Yerebatan Sarnıcı’nı ve Roma dönemi heykel sanatının şaheserlerinden olan Medusa Başı’nı yakından incelediler. Derslerde öğrendikleri bilgileri gördükleri tarihi mekanlarla ve objelerle sentezleyerek daha iyi anlama fırsatı buldular.





















12.Sınıf Öğrencileri İçin Motivasyon

       








    Sosyal Bilimler Bölümü olarak yoğun bir çalışma temposuyla üniversiteye hazırlanan 12.Sınıf öğrencilerimize moral yemeği organize ettik.Özel Florya Anadolu Lisesinde edindikleri bütün bilgi ve birikimin karşılığını alacaklarına inandığımız 12.Sınıf öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Bursa Gezimiz




        Florya Koleji Sosyal Bilimler Bölümü olarak 9,10,11.Sınıf öğrencileri,01.11.2017 Cuma günü bir dönem Osmanlı devletine başkentlik yapmış olan tarihi şehrimiz "Bursa"gezisine katıldılar.Gezimiz Uludağ'ın eteklerinde 700 yıllık tarihi ile Osmanlı erken dönem sivil mimari örneklerine ev sahipliği yapan,UNESCO tarafından koruma altına alınan tarihi Cumalıkızık köyündeki kahvaltı programı ile başladı.Ardından Bursa şehir merkezinde bulunan Osmanlı devletinin kurucusu Osman Bey ve Orhan Bey türbesi,Bursa saat kulesi,tarihi Bursa ipek çarşısı,Koza Han,şehrin en ihtişamlı ve en önemli yapısı olan Bursa Ulu Cami ve Yeşil Cami ile devam etti.Gezimizin ikinci bölümünde Bizans ve Selçuklu devletine başkentlik yapmış,İznik ilçesine doğru hareket ederek öğrencilerimiz ile çok sayıda kültür ve tarihi eserini yakından inceleme fırsatı bulduk.Öğrencilerimiz Türk kültür ve sanatının önemli bir parçası olan Çini yapımını,tarihini ve gelişimini İznik Çini Atölyelerinde gözlemleyerek öğrenme fırsatı yakaladılar.Derslerimizde anlattığımız bilgileri gezimizde gördükleri tarihi ve kültürel yerlerde sentezleyerek öğrendikleri bilgileri pekiştirdiler.Gezimizden kareler;