20 Ekim 2017 Cuma

Türkiye Haritası Puzzle Yarışması Yaptık

      İllerin hangi bölgede olduğunu karıştıran öğrencileri gördüğünde Sosyal Bilgiler Öğretmeni ne yapar?
     Bizler hemen öğrencilerimize Türkiye haritası puzzle aldırdık.Sonrasında gruplar oluşturup puzzle yarışması yaptık. Öğrencilerin mutlulukları teneffüslere,öğlen aralarına yansıdı.Oyun oynayarak öğrenmenin keyfini bugün fazlasıyla çıkardılar. Yaptığımız etkinlikteki gözlemlerimiz:
     Çocuklar geleneksel eğitimden sıkılmış ve farklı,yaratıcı etkinlikler bekliyorlar.Ayrıca oyun oynamayı çok özlemişler.Onların bu ihtiyaçlarını karşılayalım.
Eğitimde ortaya çıkardığınız yaratıcı oyunları paylaşmanız dileğiyle.Unutmayın bilgi paylaştıkça şekillenir.







Eğitimde Hikayeleştirme

       Hepimiz masallarla büyüdük.Masallarda her karakterden çok etkilendik ve yaşamımızdan bir kare bulduk.Geçmişte yaşananlar ile güçlü bir bağ geliştirdik.Yaratıcılığımız ön plana çıktı.Eğitimde öğrencinin tatmin edici bir başarı sağlaması ve maksimum bir yarar sağlamasıdır.Öğrenciler hikayeleştirilen konuları %60 daha iyi anlar.
      Sosyal Bilgiler Dersinde konuları hikayeleştirdik.Böylece öğrencilerin birçok duyusuna hitap ettik.Konu daha çok ilgi çekti ve akılda kaldı.İlerleyen günlerde öğrencilerden başka konularda hikayeleştirme yapmalarını isteyeceğiz bakalım ne yaratıcı hikayeler ile karşılaşacağız.
   


Hikayelerin yaşamınızın bir parçası olması dileğiyle....

19 Ekim 2017 Perşembe

Öğrendiklerimizi Oyunlar İle Pekiştiriyoruz

         Sosyal Bilgiler dersinde 7.Sınıf öğrencilerimiz ile öğrendiklerimizi oyun oynayarak pekiştiriyoruz.Öğretmenlerine öğrendikleri ile ilgili geri dönüt veren öğrenciler eğlenerek derse katılıyorlar. Sınıf içerisinde sorulara cevap vermek istemeyen öğrencileri dersi oyunlaştırdığınız zaman harekete geçiriyorsunuz. Hedef kitlemiz olan öğrencilere işbirliği ve istemli davranış değişikliğini kazandırırız. İşbirliğinin öğrenme ve güdülenme gibi yararları vardır. Sıkıcı,stresli ve yorucu düşündüğünüz her şeyi oyunlaştırarak daha zevkli hale getirebilirsiniz. Herkese iyi oyunlar...



17 Ekim 2017 Salı

Sosyal Bilgiler Dersinde Oyunlaştırma

     








Sosyal Bilgiler dersinde 6.Sınıf öğrencileri ile Paralel ve Meridyen konularını pekiştirmek için eğitimde oyunlaştırmayı kullandık.Güzel havadan yararlanarak okul bahçesine çıktık.Daire oluşturduk ve balondan yaptığımız temsili dünyalarımızı patlattık içinden çıkan soruları birbirimize sorduk bilemeyenin balonunu aniden patlattık.Böylece eğlenerek öğrenmenin keyfine vardık.

RTÜK 'ün Nasıl Çalıştığını Gördük.



          7 .Sınıf da 1.Ünitede yer alan İletişim ve insan ilişkileri kite iletişim araçları konusunu işlerken RTÜK'ün çalışmaları hakkında öğrencilerimizin aklına çeşitli sorular geldi. Sosyal Bilgiler öğretmenlerimiz  yaparak yaşayarak öğrenmenin önemine değinerek sınıftan bir temsilci seçti. Öğrenci RTÜK iletişim hattı olan 178 'i arayıp  yayınlanmasını uygun görmediği bir dizinin kaldırılmasını istedi.