20 Mart 2018 Salı

10 Yıl Sonra Nasıl Bir Yaşam İstiyorsunuz?

Sosyal Bilgiler dersinde meslekler konusunu işlerken öğrencilerden hayal kurmalarını ve kendilerine şu soruları sormalarını istedik.
10 Yıl sonra nasıl bir yaşam istiyorsunuz?
Nasıl bir iş?
Nasıl bir iş yeri?
Nasıl bir ev?
Nasıl bir aile?
Nasıl arkadaşlar?
Nasıl bir sosyal yaşam?

   Voki uygulamasını kullanarak kendililerine uygun bir karakter belirlediler ve karakterleri seslendirerek hayallerini dile getirdiler.İşte örencilerin hayallerinden birkaç örnek.





İnsanları Unutabiliriz Ama Anıları Asla



Ders anlatırken veya dinlerken  bir tiyatro sahnesinde rolümüzü canlandırdığımız,zaman zaman güzel anılar biriktirdiğimiz doğrudur. Yaşanan bazı güzel anları unutmamak için,kalıcı hale getirmek isteriz.İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden ufak bir anıyı kalıcı hale getirmek  isteyen bir öğrencim animasyon hazırlayıp gelmiş.Animasyonu izleyen öğrenciler karakterlerde kendilerini ve arkadaşlarını  buldular. Videoyu hazırlayan öğrencim arkadaşları ile animasyonu paylaştı.Böylece herkeste minik bir hatıra kalmış oldu.


Sosyal Bilgiler Dersinde Animasyonun Önemi

        Sürekli test çözmekten sıkılan 8.Sınıf sınav gurubu öğrencilerinize farklı bir ödev vermeye ne dersiniz? Powtoon programını kullanarak hazırladıkları bir animasyonu sınıfta sunma heyecanını yakalayan öğrencilerin eğlenirken öğrendiklerini görmek çok keyif vericiydi.






Show Puppet


7.Sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler dersinde seçtikleri konuyu Show Puppet üzerinden anlattılar.Konu ile ilgili resimlerin üzerine ses kaydı yapan öğrenciler hazırladıkları konu anlatımlarını arkadaşları ile paylaştılar.Öğrenciler bilgilerini paylaştıkça çoğalttılar.


6.Sınıflar Girişimci Oldular




6.Sınıf öğrencilerimiz Sosyal Bilgiler dersi için birer girişimci oldu.Üretmek istedikleri ürünü tasarladılar ve pazarlama için reklamlarını yaptılar.Çektikleri videolara daha fazla ilgi çekmek için tasarım resimlerini Aurasma ile dijital panoya dönüştürdüler.Daha sonra arkadaşlarına ürünlerini tanıttılar.Böylece hayal etmenin keyfine vardılar.