6 Aralık 2017 Çarşamba

Öğrenciler Teneffüse Çıkmayı Unutur mu?

         Eğitimde teknolojiyi kullandığımızda anlamanın kolaylaştığını,pek çok konuyu somutlaştırdığımızı,bilgiye hızlı bir şekilde ulaşabildiğimizi,öğrencilerin aktif bir şekilde öğrendiklerini görüyoruz.Artan nüfus,değişen dünya ilgi ve ihtiyaçların her geçen gün çeşitlendiği bir ortamda geleneksel eğitim anlayışının ne kadar yeterli olduğu  öğretmen tarafından sorgulanmalıdır.
       Öğretmenler teknolojiyi eğitimde kullanırken sadece yenilikçi özelliğinden yararlanırlarsa doğru amaca asla ulaşamazlar.Dersin içeriğine en uygun aracı belirleyip harika bir ders tasarımı yaratmak doğru amaca ulaşmak için çok önemlidir.Aslında var olan teknolojiyi kullanmak çok eski dönemlere dayanır.Sümer tabletlerinde resim, grafik ve sembollere rastlanmıştır.1000 yıl önce müzik ve drama ile eğitim yapılmıştır.Günümüzde ise Milli Eğitim ADSL ve Eğitim Portalı, Intel,
 Microsoft destekli skoool ve Wimax gibi bir çok projeyi yürütmeye başlamıştır.
         Florya Koleji olarak 21.yy'ın öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek en büyük hedeflerimizden. Sosyal Bilgiler Dersini İnavasyon Sınıfında işlediğimizde öğrencilerin büyük keyif aldığını,teneffüse çıkmayı bile unuttuklarını ayrıca kısa zamanda birçok kazanımı verebildiğimizi gördük. Imovie Programını kullanarak Osmanlı'nın kuruluşunu film haline getiren öğrenciler,öğrendikleri kazanımları dijital duvarımıza yazdılar.Böylece öğrenirken keyifli zaman geçirdiler.Derse karşı motivasyonlarını artırdılar.







Şarkılarla Öğrenmeyi Seviyoruz

         

















        Müziğin hayatımızdaki yeri çok önemlidir.Ruhsal durumumuza göre şarkılar, müzikler dinlemek isteriz, kelimelere dökemediğimiz birçok duyguyu müzikle ifade ederiz. Kendimizi o şarkıların,mısraların içinde buluruz.Müziğin insan yaşamındaki önemini Atatürk şu sözleri ile ifade etmiştir."Hayatta musiki lazım değildir,çünkü hayat musikidir." 

        İnsan hayatında bu kadar fazla etkiye sahip olan müziği neden derslerimizde sıklıkla kullanmayalım? Duygularını tam anlamıyla yansıtamayan içine kapanık öğrencileri harekete geçirmek,akılda kalıcılığı sağlamak için müziğin etkisinden yararlanmak çok faydalı olacaktır. Sosyal Bilimler Bölümü olarak müziği derslerimizde sıklıkla kullanıyoruz. Öğrenciler şarkılar söyleyerek hem eğleniyor hem de öğreniyorlar.