10 Ocak 2018 Çarşamba

Prof.Dr Erdal Küçükyalçın ile Tarih Söyleşisi

        Sosyal Bilimler Bilimi Prof. Dr. Erdal Küçükyalçın ile olarak  tarih söyleşileri düzenledik.08.Ocak 2018 Pazartesi günü ortaokul ve lise öğrencilerimiz Boğaziçi Üniversitesi Asya Çalışmaları Merkezi Öğretim Üyesi, uzmanlık alanı başta Japonya olmak üzere, Asya tarihi olan Prof. Dr. Erdal Küçükyalçın ile son derece keyifli ve öğretici bir söyleşi gerçekleştirdiler. Aynı zamanda yazar olan ve "Genç Osman Neden Öldürüldü?", "Turna’nın Kalbi", "Samuraylar Çağı" gibi değerli eserleri bulunan hocamıza öğrencilerimiz de kitaplarını imzalatma fırsatı buldular. Sayın Erdal Küçükyalçın ile Japon Sanat Merkezi tarafından yayınlanan "Savaş Sanatı ve Strateji - Beş Çember Kitabı" eseri ile Japonların Samuray kültürü hakkında sohbet etme imkanı bulan öğrencilerimiz, Osmanlı Tarihinde Yeniçeriler konusunda kıymetli bilgiler de edindiler. Öğrencilerimiz için "Merak" ve "Bakış Açıları" mesajlarını içeren ve ufuklarını açan bir sohbet oldu. Gerçekleştirdiği bilgi dolu söyleşisi için kıymetli Hocamıza teşekkür ederiz.








8 Ocak 2018 Pazartesi

Kil Tablete Yazılan Hayaller

          Hayal kurmanın bedeli sıfır,getirisi ise paha biçilmezdir.Hayal bir insanın kalbi,aklı,mantığı,tamamen kendisidir.Hayal kurarak bilinçaltınızı güçlendirirsiniz.Çok istediğiniz hayallerinizin bir gün gerçeğe dönüştüğünü görürsünüz.Çok sevdiğim bir söz vardır."Hayal kiminin istekleri,kiminin kaçış yoludur.Ama hepsinin tek bir ortak noktası vardır.Hayal hayal eden kişinin ruhudur."
     Sosyal Bilgiler dersinde 6.Sınıf öğrencilerimizin hayallerini tarih ile birleştirdik.Kil tablet üzerine 2018 yılına  dair hayallerini Göktürk alfabesini kullanarak yazdık.Tüm hayallerimizin gerçekleşmesini diledik.Hayallerinizin gerçeğe dönüşeceği bir yıl geçirmeniz dileğiyle.






Kültürümüzü Tanıyoruz

     

Selçuklu ve Osmanlı gibi imparatorlukların saraylarında gelişen yeni tatlar mutfak kültürümüzün şekillenmesinde büyük rol oynamıştır.Türk mutfağı çeşit zenginliği,damak tadına uygunluk yönünden birçok örnek barındırmaktadır.Yemek çeşitleri bakımından başka kültürlerden etkilenmiş ve onları etkilemişlerdir. 5.Sınıf öğrencilerimizin Sosyal Bilgiler dersinde yer alan  kültürümüz konusunu daha yakından tanımaları için,yöresel yemekler yaptılar ve bunları tattılar.Öğrencilerimiz farklı kültürleri tanıtırken hem birbirlerinden etkilendiler hemde eğlendiler.