24 Ekim 2017 Salı

Öğrenciler Mutlu Öğretmen Umutlu

        Başarıyı ölçmek kolay değildir.Öğrenmeyi nasıl ölçmek gerektiğini biz eğitimciler sürekli tartışır ve doğru yolu bulmaya çalışırız.Eğitim dünyasında doğru yolda olduğumuzu öğrenciler üzerinde koyduğumuz hedeflerin yerine ulaşıp ulaşmadığı gösterir.Eğitimde büyük resmi görebildiğimiz an öğretmenlikte mutluluğu yakalamışız demektir. Teneffüste açık bıraktığınız kavram haritasının öğrenciler tarafından büyük bir işbirliği oluşturularak çözüldüğünü gördüğünüzde o büyük resme şahit olursunuz.Doğru yolda olduğunuzu ve hedefe ulaştığınızı hissedersiniz.
       Öğretmenlik kariyerinizde ulaştığınız hedefler ile mutluluğunuzun katlanarak artması dileğiyle...



Dünya Bir Kağıda Nasıl Sığar

       Materyaller öğrenme işlemine katılan duyu sayısını artırarak daha fazla ve kalıcı öğrenmenin gerçekleşmesine katkıda bulunurlar.Çoklu öğrenme ortamını sağlarlar.Öğrenciler konuyu öğrenirken ilgili materyale ulaşmak için zaman zaman beş duyu organını kullanır ve konunun etkisi daha da artar.Öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olur.Öğrenme arzusu meydana getirir.
      Sosyal Bilgiler dersinde soyut bir konu olan Haritalar,ölçekler konusunu somutlaştırmak için Matruşka bebeklerini kullandık.Büyük ve küçük ölçek arasındaki farkın çok basit olduğunu gören öğrencilerin yüzüne öğrenmenin mutluluğu yansıdı.